Loading...
 • Voor 23.59 besteld, morgen in huis
 • Gratis achteraf betalen
 • Altijd de beste prijs
Mecanix Mecanix Mecanix

Mecanix

payment methods
 • Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
 • Merk: PS-games| Barcode: 8717371240493

Prijzen

Winkel   Levertijd Prijs  

Specificaties

Alles over dit product

MeCaniX is een indrukwekkend strategiespel...uniek, verslavend en uitdagend! Razendsnel en vol verrassingen! Kruip in het hoofd van je tegenstander, voorspel zijn/haar volgende zet, val aan en verdedig...

Doel van het spel


Het doel van MeCaniX is om het goudkleurige hoofdtandwiel te laten ronddraaien door vanaf je basistandwiel een weg te creëren naar het hoofdtandwiel. Natuurlijk kun je daar je tegenstander flink bij dwarsbomen! Blokkeer de tandwielen zodanig dat hij of zij zelfs na één zet zijn/haar basistandwiel niet meer kan ronddraaien!

Spelverloop


De MeCaniX speelschijf bestaat uit een driehoekig speelveld met pinnetjes, waarop tandwielen geplaatst moeten worden. Elke speler krijgt alle vijftien tandwielen van de door hem/haar gekozen kleur (rood of blauw). Alvorens het spel kan beginnen, wordt het goudkleurige hoofdtandwiel op de top van het speelbord geplaatst. Het gooien van een muntstuk kan bepalen wie het spel begint. Elke speler plaatst nu één van zijn/haar tandwielen op de vastgestelde pinnen. Dit is nu zijn/haar basistandwiel. Zowel het hoofdtandwiel als het basistandwiel moet op elk moment tijdens het spel een vaste locatie hebben en mag door geen van beide spelers verplaatst worden.De spelers kunnen vervolgens tijdens een beurt kiezen uit twee opties:


 • plaats één tandwiel van je kleur op een willekeurige pin op het speelbord;

 • verplaats een eerder geplaatst tandwiel van je kleur naar een andere lege pin op het speelbord.

Laat de tandwielen draaien!


Probeer zo snel mogelijk een goede verbinding te leggen van het basistandwiel naar het hoofdtandwiel en win het spel! Je mag daarbij zelfs gebruik maken van de door je tegenstander geplaatste tandwielen. Maar let op: na iedere zet moet een spelers zijn/haar basistandwiel laten ronddraaien, ofwel onafhankelijk of met alle aaneenschakelingen. Als het basistandwiel niet kan worden gedraaid moet de speler een vervangende zet maken!

Win MeCaniX door het blokkeren va je tegenstander


Je kunt MeCaniX, zoals gezegd, ook winnen door het blokkeren van je tegenstander. Om het spel via blokkeren te winnen is een dubbel blok nodig. Probeer door strategische plaatsing van je tandwielen, een dubbel blok op te werpen voor je tegenstander, waarvan slechts één blokkering per beurt opgeheven kan worden. Denk vooruit en verzeker jezelf van de overwinning!

Speleinde


De eerste speler die een connectie naar het hoofdtandwiel kan creëren, dusdanig dat bij een draai van zijn/haar basistandwiel ook het hoofdtandwiel gaat draaien, wint het spel! Het is ook mogelijk om het spel te winnen door middel van blokkeren: een speler die in staat is om de tandwielen van zijn/haar tegenstander te blokkeren op een manier waarbij zelfs na de zet van de tegenstander, hij/zij zijn/haar basistandwiel niet kan ronddraaien, wint het spel!

Inhoud: • 1 speelbord met 55 pinnetjes

 • 1 hoofdtandwiel (goudkleurig)

 • 15 blauwe tandwielen

 • 15 rode tandwielen

Eigenschappen

Aanbevolen leeftijd 8 - 99 jaar
Aantal spelers Van 2 tot 2 spelers
Speeltijd 30 minuten
Spelsoort Denkspel | Strategisch spel
Taal Nederlands
Batterijen nodig Nee
Afmetingen verpakking 50 x 40 x 30 cm (lxbxh)
Gewicht 1 kg
Merk PS-games
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Speleditie Standaard editie

Reviews

Benieuwd naar de beoordelingen?

Onze leden kunnen beoordelingen inzien en zelf beoordelingen aanmaken. Geen lid? Meld je gratis aan en krijg direct toegang.

Login direct bekijken
alle reviews