Loading...
  • Voor 23.59 besteld, morgen in huis
  • Gratis achteraf betalen
  • Altijd de beste prijs
De Kolonisten van Catan - Europa Ontwaakt - Bordspel De Kolonisten van Catan - Europa Ontwaakt - Bordspel De Kolonisten van Catan - Europa Ontwaakt - Bordspel De Kolonisten van Catan - Europa Ontwaakt - Bordspel

De Kolonisten van Catan - Europa Ontwaakt - Bordspel

payment methods
  • Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
  • Merk: 999 Games| Barcode: 8717249196198

Prijzen

Winkel   Levertijd Prijs  
Het Spel
Het Spelhuis
3 - 4 dagen € 50.99 Bekijk »
Warenhui
Warenhuis Post
5 - 7 dagen € 59.99 Bekijk »
pedro sp
pedro speelgoed
3 - 4 dagen € 79.99 Bekijk »
speelgoe
speelgoedbreda.nl
3 - 4 dagen € 79.99 Bekijk »

Specificaties

Alles over dit product

Bij het uitgaan van de Middeleeuwen bloeide de handel in Europa als nooit tevoren, ontdenk dit bij Kolonisten van Catan - Europa Ontwaakt. Handelsondernemingen zoals die van de familie Welser, het Hanzeverbond en die van Noord-Italiaanse kooplieden bouwden fabrieken en pakhuizen in alle belangrijke steden van Europa en leverden alle soorten goederen aan de bevolking, zoals bont uit het Noorden, doek uit Vlaanderen, wijn uit het Zuiden en specerijen uit India. Het belangrijkste handelsproduct was echter zout, dat in de Middeleeuwen vooral als conserveringsmiddel diende. Neem de rol aan van een machtige koopman!

Je begint met pakhuizen in 3 steden. Van daaruit werf je nieuwe handelaren, die je naar verre steden stuurt om daar nieuwe pakhuizen te bouwen. Hoe meer pakhuizen je onderhoudt, des te meer goederen je tot je beschikking hebt om in vreemde steden met winst te verkopen. Om je goederen veilig naar hun doel te transporteren, creëer je handelsroutes over water en land, en rust je de huifkar van jouw handelaren uit. In je beurt werp je 2 dobbelstenen! Bij een 7 verplaats je de rover. Elk ander dobbelresultaat bepaalt welke landschappen geoogst worden en hoeveel grondstoffenkaarten iedere speler krijgt. Daarna mag je acties uitvoeren, zoals handelen, bouwen, handelaren werven, huifkarren aanschaffen, handelaren verplaatsen, pakhuizen bouwen, huifkarren verplaatsen en goederenfiches afleveren. Dit alles met als doel om zo snel mogelijk al je goederenfiches kwijt te raken. Omdat je die uitsluitend naar de steden van andere spelers mag transporteren, is het zaak om er handige routes naartoe te bouwen. Een bijkomend voordeel is dat andere spelers geld moeten betalen om over jouw routes te mogen rijden. Lukt het jou om als eerste al je goederen aan vreemde steden te leveren?

Europa ontwaakt is een zelfstandige versie van De Kolonisten van Catan. Alle bekende elementen van het basisspel zijn ook hier aanwezig. De toegevoegde spelregels zorgen voor nog meer tactische mogelijkheden.

Eigenschappen

Aanbevolen leeftijd 12 - 99 jaar
Aantal spelers 3 tot 4 spelers
Speeltijd 90 minuten
Spelsoort Strategisch spel
Taal Nederlands
Taal handleiding Nederlands
Batterijen nodig Nee
Benodigd aantal batterijen 0
Inclusief batterijen Nee
Afmetingen verpakking 30,2 x 30,1 x 7,9 cm (lxbxh)
Gewicht 1,594 kg
Merk 999 Games
Artikelnummer 999-KOL30
Keurmerk CE
Materiaal Hout
Personage Geen personage
Aantal meegeleverde accu's/batterijen Geen
Accu/batterij model Geen batterijen
Doelgroep Kinderen en volwassenen
Gewonnen prijzen Geen
Speleditie Standaard editie
Voedingstype Niet elektrisch

Reviews

Benieuwd naar de beoordelingen?

Onze leden kunnen beoordelingen inzien en zelf beoordelingen aanmaken. Geen lid? Meld je gratis aan en krijg direct toegang.

Login direct bekijken
alle reviews