Loading...
 • Voor 23.59 besteld, morgen in huis
 • Gratis achteraf betalen
 • Altijd de beste prijs
Charlemagne - Bordspel Charlemagne - Bordspel Charlemagne - Bordspel

Charlemagne - Bordspel

payment methods
 • Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
 • Merk: 999 Games| Barcode: 4002051687915

Prijzen

Winkel   Levertijd Prijs  
RHA
RHA
Uiterlijk 30 september in huis € 43.45 Bekijk »

Specificaties

Alles over dit product

Ben jij in de gunst bij de keizer?
Het is 850 na Christus en de keizer Karel de Grote regeert wankelmoedig. De spelers zijn vorsten die eens per jaar door hem worden ontboden om de problemen van het uitgestrekte keizerrijk te bespreken. De spelers bieden de keizer hun hulp aan om in zijn rijk de hongersnood, belastingheffing, oproer of oorlog te lijf te gaan. De hoogste bieder krijgt een keizerlijk privilege of mag een deel aan de prachtige kathedraal bouwen. Die zal vrede brengen in het keizerrijk.
Daarna kunnen de spelers in actie komen: ze bouwen boerderijen en ambachtelijke werkplaatsen. Ze beslechten twisten door ridders om te kopen en elkaars gebouwen te brandschatten. Maar stuur niet al je macht de oorlog in, want je zult ook moeten bouwen! Wie heeft de meeste keizerlijke privileges als de kathedraal voltooid is? Doel van het spel
Door het bestrijden van o.a. hongersnood, oorlog en oproer dingen de spelers naar de gunst van de keizer. Als beloning krijg je 1 of meerdere keizerlijke zegels en een privilege of mag je een stuk van de kathedraal bouwen. Zodra de kathedraal afgebouwd is, houdt het spel op. Voorbereiding
Iedere speler krijgt 8 macht-kaarten. De lotkaarten worden verdeeld: bij 4 spelers krijgt iedere speler 4 kaarten; bij 3 spelers wordt de lotkaart met het stenen kruis in het midden van het bord gelegd en worden de 15 andere kaarten verdeeld. Iedere speler krijgt een informatiekaart en zes hoeves (zet er 2 van op zijn bouwplaatsen). Naast het bord liggen de 6 delen van de kathedraal, de keizerlijke zegels en de 8 privileges. Spelverloop
Verschillende rondes in vier jaargetijden, beginnend bij de winter.
Winter: De speler met de startkaart "oproer" begint het spel en kiest 1 van zijn lotkaarten, waarop de spelers gaan bieden.
Voorjaar: De speler van de lotkaart begint met bieden. De machttabel geeft aan hoeveel de machtkaarten waard zijn in combinatie met een bepaalde lotkaart. De hoogste bieder krijgt 1 of meerdere keizerlijke zegels en een privilege of mag een stuk van de kathedraal bouwen.
Zomer: De keizerlijke raadgever begint en daarna met de klok mee. De volgende acties zijn mogelijk:


 • Werkplaatsen voor ambachtslieden bouwen.

 • Nieuwe hoeves bouwen.

 • Ridders van tegenstanders omkopen.

 • Ridders van tegenstanders uitdagen.
  Herfst: Nu volgen nog de inkomsten, de Keizerlijke genade en de Kerkelijke belasting. Einde van het spel
  Wanneer het laatste deel van de kathedraal is gebouwd stopt het spel. De speler met de meeste keizerlijke zegels is de winnaar Aantal spelers 3 - 4 Leeftijd: 12+ Speelduur: 60 min.

Eigenschappen

Aanbevolen leeftijd 8 - 99 jaar
Aantal spelers Van 3 tot 4 spelers
Speeltijd 90 minuten
Spelsoort Strategisch spel
Taal Nederlands
Batterijen nodig Nee
Afmetingen verpakking 37,4 x 27,3 x 5,8 cm (lxbxh)
Gewicht 1,183 kg
Merk 999 Games
Artikelnummer 999-CHA01
Doelgroep Volwassenen
Speleditie Standaard editie

Reviews

Benieuwd naar de beoordelingen?

Onze leden kunnen beoordelingen inzien en zelf beoordelingen aanmaken. Geen lid? Meld je gratis aan en krijg direct toegang.

Login direct bekijken
alle reviews