Loading...
  • Voor 23.59 besteld, morgen in huis
  • Gratis achteraf betalen
  • Altijd de beste prijs
Andromeda Andromeda Andromeda

Andromeda

payment methods
  • Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
  • Merk: 999 Games| Barcode: 4011898039917

Prijzen

Winkel   Levertijd Prijs  

Specificaties

Alles over dit product

De Galactische Unie wil de hebgierige handelaren van de verre planeet Aarde in hun ongebreidelde zucht naar macht beperken. Alle handel is van de planeten van Andromeda naar hun satellieten verplaatst. Zodoende is in Andromeda het aantal mogelijke handelscentra per planeet aan banden gelegd.
De handelaren, die van plan zijn om zulke handelscentra op te richten en te exploiteren, komen voor moeilijke keuzes te staan. Bovendien staat de Unie uitsluitend eerlijke handel toe. Voor de handelaren van de Aarde zijn dit zeer ongebruikelijke omstandigheden die ze uitsluitend met behendigheid en een beetje geluk naar hun hand kunnen zetten.

Doel van het spel: Door het tactisch plaatsen van ruimtestations en uitspelen van planeetkaarten, proberen de spelers zoveel mogelijk satellieten te "lanceren" om zo de meeste invloed in ons zonnestelsel te krijgen.
Voorbereiding: De planeetkaarten dicht op tafel leggen. De bonuskaarten sorteren op waarde en in aparte stapels open neerleggen. Pak 2 transportkaarten en 26 stations in je kleur.
Elke speler legt:
' 1 Blokje op de 1e stap van de ruimteschip-ontwikkeling.
' 1 Bij de 1e stap van de technologie-ontwikkeling.
' 4 Op Aarde en op iedere planeet 1 bij 4-5 spelers, 2 bij 3 spelers.
' Iedere speler krijgt 6 bij 3 of 5 spelers, 9 bij 4 spelers planeetkaarten en plaatst per kaart 1 station op die planeet. De planeetkaarten worden opnieuw geschud en elke speler krijgt 6 of 9 nieuwe kaarten.

Actiefase: Actieve speler maximaal 3, alle andere spelers maximaal 2 acties.
Stations verplaatsen: 3-7 gelijke planeet- kaarten uitspelen en maximaal de helft van het aantal kaarten als acties inzetten om stations van Aarde naar de overeenkomstige planeet verplaatsen.
Bonuskaarten dienen als joker.

Satellieten lanceren: 3-7 kaarten uit- spelen en max. de helft van het aantal kaarten, afgerond, om te proberen een eigen blokje uit planeetring te halen. Zodra een blokje van de eigen kleur verschijnt, is de actie over en wordt op de hoogste beschikbare plek een satelliet geplaatst.
"Vreemde" stations gaan terug naar Aarde.

Verbeteren van het ruimteschip of technologie: Dezelfde kaarten eventueel met bonuskaarten uitspelen, vervolgens de marker al naar gelang het aantal kaarten, verzetten. Planeetkaarten wisselen: Twee kaarten weggooien en twee nieuwe van de stapel pakken.
Einde spel: Als bij drie planeten de drie satellietposities zijn bezet, wordt de ronde afgemaakt en houdt het spel op.

Eigenschappen

Aanbevolen leeftijd 8 - 99 jaar
Aantal spelers Van 5 tot 6 spelers
Speeltijd 60 minuten
Spelsoort Strategisch spel
Taal Nederlands
Batterijen nodig Nee
Afmetingen verpakking 37,4 x 27,3 x 5,8 cm (lxbxh)
Gewicht 1,285 kg
Merk 999 Games
Artikelnummer 999-AND01
Keurmerk CE
Materiaal Hout
Personage Geen personage
Aantal meegeleverde accu's/batterijen Geen
Doelgroep Volwassenen
Gewonnen prijzen Geen
Speleditie Standaard editie
Voedingstype Niet elektrisch

Reviews

Benieuwd naar de beoordelingen?

Onze leden kunnen beoordelingen inzien en zelf beoordelingen aanmaken. Geen lid? Meld je gratis aan en krijg direct toegang.

Login direct bekijken
alle reviews